Діаманти – новий кандидат в хрещені батьки життя?

Зародження життя – одна з найбільших наукових таємниць. Нещодавно, група вчених з університету міста Ульм, що в Німеччині, шокувала світову наукову спільноту заявою про те, що діаманти могли бути найкращими друзями не лише жінок, але й усіх існуючих форм життя на Землі.

Вчені вже давно теоретизують, що життя на Землі зародилось в так званому «первісному супі» з простіших хімічних сполук. Але ніхто не знає, як саме ці прості амінокислоти, що вважаються будівельними блоками життя, сполучились в складні полімери.

Діаманти – це кристалізовані форми вуглецю, що існували ще до виникнення життя на Землі. В лабораторних експериментах, метою яких була перевірка нової гіпотези, запропонованої ще в 70-их, вчені з’ясували, що при взаємодії з воднем, природні діаманти на своїй поверхні утворюють кристалічні шари з води. Вода – найважливіша складова життя. Тестування також виявило електропровідність цих утворень, що могли ініціювати перші хімічні реакції для зародження життя.

Коли примітивні молекули зіштовхнулись із гідрованою поверхнею діамантів декілька мільярдів років тому в ранній атмосфері Землі, утворених реакцій могло бути достатньо для створення складніших органічних молекул, які в свою чергу дали поштовх життю.

Інша теорія, панспермія, стверджує, що життя прибуло на Землю з космосу в маленьких метеоритах чи гігантських кометах.

Результати нових досліджень з діамантами отримали великий інтерес серед широкого кола вчених і мають шанс стати основною робочою теорією про походження життя на Землі.