11 досі невідомих переваг води з лимонним соком

Вперше мені представили концепцію води з лимонним соком, коли я почав займатись йогою. Для мене як любителя випити (води!) новий спосіб застосування давнього улюбленого напою став ніби свіжим ковтком. Дізнавшись лише про дві переваги води з лимонним соком, я вже почав приймати стакан щоранку. Мало ж я знав, скільки тих переваг насправді!

Чому лимони?

В лимонах поживні речовини напхані, ніби оселедці в діжці: вітамін C, вітаміни групи B, кальцій, залізо, магній, калій та волокна (кумедний факт: лимони містять більше кальцію, ніж яблука чи виноград!)

Через негативний вплив концентрованого лимонного соку на емаль зубів важливо розвести його водою будь-якої температури (рекомендується ледь-тепла). Випити потрібно одразу зранку, за 15-30 хвилин до сніданку. Таким чином можна повністю скористатися всіма перевагами лимонної води, переліченими нижче.

11 переваг води з лимонним соком

1. Надзвичайно підсилює імунну систему.

Вітамін C для імунної системи – ніби кабелі для запуску двигуна, а в лимонному соку вітаміну C повно. Рівень вмісту вітаміну C в людському організмі – найперший показник виснаження при стресі, тому експерти рекомендують приймати зайву дозу вітаміну C у дуже напружені дні.

2. Чудове джерело калію.

Як зазначалось вище, лимони містять багато калію, що добре впливає на здоров’я серця, а також функціонування мозку та нервової системи.

3. Сприяє травленню.

Лимонний сік не лише сприяє здоровому травленню через послаблення дії токсинів в шлунково-кишковому тракті, а й полегшує симптоми розладів травлення, таких як печія, відрижка та здуття живота.

4. Очищує організм.

Лимонний сік допомагає виводити токсини з організму, посилюючи функцію ферментів, що стимулюють роботу печінки.

5. Освіжає дихання.

Лимонний сік також полегшує зубний біль та гінгівіт. Оскільки лимонна кислота може роз’їдати зубну емаль, варто чистити зуби або до, або після пиття води з лимонним соком.

6. Робить шкіру бездоганною.

Антиоксиданти, що містяться в лимонному соку, зменшують не лише дефекти шкіри, а й зморшки! Він також застосовується для зменшення шрамів та вікових плям, а завдяки очищенню крові він забезпечить сяючу шкіру.

7. Допомагає зменшити вагу.

Лимони містять пектинові волокна, що допомагають зменшити почуття голоду.

8. Зменшує запалення.

При регулярному вживанні води з лимонним соком зменшується кислотність організму, через яку й настають хворобливі стани. Лимонний сік видаляє сечову кислоту з суглобів – одну з головних причин запалення.

9. Додає енергії.

Лимонний сік додає організму енергії, потрапляючи до шлунково-кишкового тракту, а також зменшує хвилювання та депресію. (Навіть один лиш запах лимонів має заспокійливу дію на нервову систему!)

10. Допомагає виключити кофеїн з раціону.

Я в це не вірив, поки не спробував: заміна ранкової кави на чашку гарячої води з лимонним соком справді робить дива! Я відчуваю свіжість та мені більше не доводиться долати сонливість в обідню пору. Крім того, мої нерви мені віддячують.

11. Допомагає боротись з вірусними інфекціями.

Тепла вода з лимонним соком – найефективніший засіб зменшення впливу вірусних інфекцій та викликаних ними застудних захворювань. Крім того, оскільки лимонний сік підсилює імунну систему, організм водночас сповна боротиметься з інфекцією.

Скільки?

Для тих, що важать менше 70 кілограмів, можна вичавити половину вмісту соку лимона на стакан води. Для тих, що важать понад 70 кілограмів, варто використовувати весь сік з лимона. Звичайно, можна більше розводити лимонний сік, в залежності від особистих смаків.

Переваги лимонної води не тільки незліченні; це одна з найфундаментальніших і найпростіших змін у власному здоров’ї.

Чи входить вода з лимонним соком до вашого раціону? Чекаємо на ваші коментарі!

Кріссі Бреді
Джерело світлини: Flickr