10 речей, які не варто робити у стосунках

У більшості пар з часом виробляються певні погані звички, що можуть внести розлад у стосунки. Аби не зруйнувати їх, кожній парі потрібно позбутись таких 10 звичок:

1. Недостатня увага своєму партнерові

Перевірка електронної пошти, написання SMS або перегляд телебачення, коли ви поруч із партнером – не є якісно проведеним спільним часом. Тим не менше, багатьом людям важко переключатись та приділяти своєму партнеру/партнерці достатньо уваги для підтримання справжньої бесіди. Для встановлення істинного зв’язку партнери потребують повної уваги один одного.

2. Економія на компліментах

Компліментів ніколи не буває забагато. Тим не менше, із визріванням стосунків кількість приємних слів на адресу один одного починає зменшуватись. Надайте своєму партнерові необмежену підтримку. Похвалою та щирими словами підтримки допоможіть своєму партнерові виробити впевненість у щоденному житті.

3.Ведення рахунку

Через ведення рахунку та намагання довести все до справедливості партнери можуть сперечатись, ніби брат із сестрою. У романтичних стосунках не все має бути справедливим. Намагання вести рахунок того, хто зробив чи заробив найбільше, лише нашкодить стосункам. Варто зосередитись на тому, що віддаєте своєму партнерові, а не хвилюватись про те, що отримуєте.

4. Недотримання слова

Партнер має переконатись у вашій надійності. Потрібно давати обіцянки, яких можете дотриматись. Не варто говорити те, що не маєте на увазі, та обіцяти того, що не можете виконати. Побудова довіри, вірності та безпеки у стосунках означає, що ваш партнер має переконатись, що ви є людиною слова.

5. Більше говорити, ніж слухати

Під час розмови слід слухати більше, ніж говорити. Тим не менше, більшість людей зосереджуються саме на висловлюванні власної думки, аніж на намаганні зрозуміти свого партнера. Перед спробою висловити власну думку сконцентруйтесь на слуханні свого партнера та розвивайте розуміння його точки зору. Вислуховування свого партнера може зменшити чимало конфліктів, спричинених непорозумінням.

6.Пасивне слухання

Слухання слід перетворити на активний процес. Натомість багато людей сприймають його як пасивну діяльність. Не розмовляти не означає слухати. Аби активно вислухати когось, варто ставити питання, кивати головою та перепитувати, якщо щось є незрозумілим. Необхідно позбутись відволікання та, демонструючи активну спробу зрозуміти, зосередитись на тому, що говорить партнер.

7. Нижчий пріоритет стосунків

На початку стосунки часто ставляться вгорі шкали пріоритетів, але з часом можуть повільно сповзти на нижчий щабель. Діти, робота, збільшення сім’ї та друзі можуть переважити стосунки всередині подружжя, якщо забути про обережність. Чим нижчий пріоритет мають стосунки, тим імовірніше вони можуть постраждати.

8.Критика

Надмірна критика здатна швидко зруйнувати стосунки. Висловлювання власної думки про неправильні вчинки партнера чи про те, що йому варто було б робити інакше, може вбити клин у взаємини. Варто реагувати тактовно та дипломатично, переконуючись у тому, що така відповідь є більше позитивною, ніж негативною.

9.Прискіпливість

Прискіпливість – набридлива звичка, що приносить стосункам більше болю, ніж радості. Попросити партнера щось зробити – це нормально, але варто уникати прискіпливих зауважень, якщо справа не виконується у задані вами часові рамки. Треба ставитись до свого партнера як до відповідальної дорослої людини, а не дитини, яка потребує піклування.

10. Намагання змінити один одного

У довгостроковій перспективі спроби змінити свого партнера повернуться бумерангом. Можна лише змінитись самому. Варто зосередитись на власній поведінці, і це зможе або не зможе привести вашого партнера до змін. Потрібно прийняти той факт, що не можна примушувати свого партнера змінюватись та що ваш партнер не зобов’язаний робити те, що ви хочете.

Емі Морін
Джерело світлини: Flickr