Земля в ілюмінаторі

Коли людина вперше залетить далі Місяця, ось що вона побачить.

На цьому відео видно, як Місяць пролітає на фоні нашої планети.

Але словами цього не описати, це треба побачити.

Філ Плейт, астроном зі стажем, а також засновник відомого блогу Bad Astronomy, написав: «Це найкраще, що я коли-небудь бачив». І з цим важко не погодитись (за умови, що Ви повернуті на астрономії, звичайно).

Це відео було зроблене в межах програми Deep Impact Mission аерокосмічної агенції NASA. Першим кроком місії став запуск спеціального зонду на комету ще в 2005 році. Тепер вони направили камеру з корабля, що знаходився на відстані 50 мільйонів кілометрів, і знімали Землю та Місяць по 1 кадру кожні 15 хвилин.

Й хоча дане відео створювалось також із певною науковою метою, все ж таки головною ціллю було показати широкій публіці цю красу.

До речі, щоб інопланетяни могли побачити (з будь-якої іншої планетарної системи, окрім Сонячної) Землю в такому вигляді, їм потрібно було б мати технології набагато потужніші за наші. Для прикладу, навіть планети з найближчої сусідньої планетарної системи, виглядають в найпотужніших телескопах, як маленькі темні крапочки на фоні зірки. Але навіть цього достатньо, щоб проводити кучу аналізів та робити висновки щодо природи цих планет та навіть складу їхньої атмосфери.