Google Earth розкриває шосте чуття в худоби

Ніколи б не подумав, що звичайні корови можуть стати об’єктом сучасних неврологічних досліджень. Німецькі та чеські біологи довели, що ВРХ та олені на пасовищах інстинктивно стоять вздовж північно-південної Земної осі. Як з’ясувалось, в них є шосте відчуття магнетизму.

Після вивчення знімків великої кількості черід худоби зроблених супутником на Google Earth та особисто спостерігаючи за оленями, дослідники помітили дану несподівану закономірність.

«Магнітне поле – єдиний ймовірний фактор, що може спричиняти таку поведінку», пишуть дослідники в опублікованій сьогодні праці в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences. «Наш аналіз… беззаперечно доводить вплив магнітного поля».

Вчені вважають, що така здатність розвинулась для допомоги тваринам під час сезонної міграції (що також пояснює сильніші прояви в оленів ніж у домашньої худоби – давно прирученої і мігруючої лише з хліва до найближчого пасовища та назад).

Яким є фізіологічний механізм такої поведінки? Поки що невідомо. «Наші результати… це виклик неврологам та біофізикам, які можуть відгадати задіяні механізми», – пишуть дослідники.