15 руйнівних звичок для стосунків

Хоча деякі погані звички можуть здаватися незначними, з часом, склавшись докупи, вони насправді здатні внести розлад у сімейні стосунки. Часто люди недооцінюють шкідливість таких нібито дурних звичок. Якщо вони наявні у вас, варто зважитись на зміни.

1. Надмірна прискіпливість

За багатьма дослідженнями саме прискіпливість є першочерговим фактором, що призводить до незадоволення чоловіків своїми стосунками. Не прискіпайтесь до свого партнера. Пам’ятайте: ваш партнер зовсім не обов’язково має виконувати справи згідно вашого графіку, а прискіпливість лише погіршить ситуацію.

2. Нехтування самим собою

З вас не вийде хорошого партнера, якщо не піклуватиметесь про самого себе. Найкращі партнери турбуються про своє емоційне, фізичне та духовне здоров’я. Турбуйтесь і ви про себе, щоб бути здатним віддатись своїм стосункам.

3. Сприймання свого партнера як належне

Чим довше пара живе разом, тим простіше буває сприймати свого партнера як належне. Варто подбати про те, аби щодня висловити своєму партнерові повагу, щоб не забути, наскільки вам пощастило.

4. Слухання наполовину

Буває просто кивати головою чи говорити, що погоджуєтесь з чимось, насправді навіть не чуючи, що сказав партнер. Звичка наполовину слухати партнера може призвести до чималих проблем. Варто працювати над власними навичками спілкування, аби насправді слухати, що говорить партнер.

5. Уникнення обговорення проблем

Ігнорування проблем не усуне їх. Навпаки, багато негараздів лише збільшуються, якщо їх не вирішувати. Не варто уникати спілкування про проблеми своїх стосунків. Натомість варто охоче по-дорослому їх вирішувати.

6. Відсутність наполегливості

Прикидатися, ніби погоджуєтесь з партнером, не є здоровою поведінкою. З часом це призводить до люті та образи. Говоріть голосніше та ввічливо висловлюйте власні почуття.

7. Випробування вірності свого партнера

Не варто випробовувати вірність партнера. З часом це може недобре відгукнутись. Натомість зосередьтесь на своїй вірності партнерові.

8. Скарги на партнера

Не варто скаржитись на партнера матері чи найкращому другу. Якщо вас непокоїть чи вам не подобається його поведінка, поговоріть з партнером безпосередньо.

9. Незбалансованість часу на друзів та сім’ю

Проведення часу з друзями та родиною є складовою збалансованої особистості. Однак, якщо людина проводить забагато часу з іншими, вона може занедбати свої сімейні стосунки. Необхідно докласти зусиль, аби відшукати правильне співвідношення, що збереже свіжість та захопливість подружніх стосунків.

10. Бойкот

Бойкот – це пасивно-агресивна тактика, що може нашкодити стосункам. Часто це стосується контролю, а не намагання заспокоїти. Варто з’ясувати продуктивніший шлях вирішення своїх справ.

11. Надмірне підколювання

Хоча в невеликих обсягах підколювання може добре розсмішити, понад міру воно може піти на шкоду. Не варто компрометувати свого партнера перед іншими або продовжувати підколювати, коли партнер просить зупинитись.

12. «Брехня для порятунку»

Брехня – одна з найгірших звичок у стосунках. Навіть дрібна неправда може серйозно нашкодити. Приховування того, скільки ви витратили під час останнього шопінгу чи куди останнього разу ходили, може взагалі їх зруйнувати.

13. Зосередження лише на власному щасті

Занадто часто люди зосереджуються на тому, що самі отримують від стосунків, замість того, що віддають. Незалежно від того, щасливі ви чи ні, докладіть зусиль для ощасливлення свого партнера.

14. Ведення рахунку

Не варто вести рахунок того, хто що заробив або чия зараз черга. Натомість слід зосередитись на спільній праці в команді для досягнення найкращого у стосунках.

15. Публічні скандали

Істерика в ресторані, крики на тротуарі чи бойкот на вечірці у друзів – все це може бути нищівним для подружніх стосунків. Уникайте скандалів на людях, натомість зберігайте приватні питання лише між вами обома.

Емі Морін
Джерело світлини: Flickr