Якщо не робили цього – не одружуйтесь

Вітання, ви нарешті заручені!

Найімовірніше, цьому передував довгий шлях, хіба ні? За кожним успішним шлюбом стоять двоє людей, що здійснили деякі надзвичайні справи перед тим, як вирішити про свою готовність до наступного кроку. Перед тим, як одягнути обручку, чи знайомились ви коли-небудь з переліком обов’язкових справ для виконання до шлюбу? Можливо, варто було б оглянути такий перелік, оскільки перед шлюбом певні речі потрібні кожному.

1. Варто пережити розбите серце.

Звучить стандартно, зате правдиво. Переживаючи такий стан, людина дізнається, що саме сталось не так у її стосунках та як цьому можна запобігти в подальшому.

2. Не слід цуратись експериментувати з онлайн-знайомствами.

Потрібно навчитись правильно виставляти всі свої сильні сторони та загальну крутість, чи не так?

3. Необхідно вчитись на своїх помилках у стосунках.

Подивіться на власне минуле. Яка була ваша роль у руйнуванні стосунків? Чи прийняли ви їх як належне? Чи були неуважними? Критичними? Перед тим, як почати нові стосунки, варто задати собі ці надзвичайно важливі питання, аби представити себе в кращому світлі та не повторити ту саму помилку.

4. Корисно закохуватись більше ніж один раз.

Потрібно з’ясувати, якого типу стосунки чи партнера ви хотіли б мати протягом решти свого життя, отже закохуйтесь – і зрозумієте.

5. Добре було б підготувати конкретний перелік того, з чим ніколи не миритиметесь у стосунках.

Зазвичай це називають необхідними умовами для правочину. Ви маєте цінності та не бажаєте, аби партнер примушував вас ними поступитись, так само й ваш партнер має власні цінності, поступитись якими вам не слід від нього вимагати. Варто з’ясувати це та побачити, що являє собою кожен з вас.

6. Необхідно навчитись довіряти іншим.

Довіра є однією з найважливіших (якщо не НАЙважливішою) складових у стосунках. Якщо не довіряєте своєму майбутньому партнерові, як вам вдасться створити стабільний шлюб?

7. Потрібно навчитись не стверджувати власну ідентичність лише на статусі одруженості/заміжжя.

Необхідно бути собою та не покладатися на когось іншого для визначення самого себе.

8. Слід проводити час на самоті.

Чим комфортніше вам із самим собою, тим імовірніше ви привабите когось, кому буде комфортно з вами.

9. Не завадило б з’ясувати всі факти.

Перед стрибком у шлюб варто обговорити такі нудні питання, як фінанси та здоров’я. Як для вас краще – дізнатись, що ваш партнер має $30 000 боргу, перед весіллям чи після?

10. Непогано спробувати жити з кимось, хто не є членом вашої родини.

Варто подумати про це як про пробу ґрунту перед одруженням. Вам же потрібно знати, чи здатні ви взагалі жити зі своїми майбутніми чоловіком чи жінкою!

11. Не треба відмовлятись витрачати якийсь час на власну кар’єру.

Знову стандартна фраза, але це правда. Перед тим, як повністю присвятити себе стосункам, необхідно попрацювати й над своїм розвитком.

12. Слід проводити час з дітьми.

Це допоможе визначити, чи вам хочеться їх заводити, та дати знати партнерові про ваше ставлення стосовно них до того, як ви станете подружжям.

13. Дуже рекомендується дізнатися, навіщо взагалі варто одружуватись.

Ви щиро кохаєте свого партнера? Чи вам просто подобається ідея одруження? Чи вам справді хочеться провести з партнером решту свого життя? Чи просто кортить поносити весільну сукню та зробити гучну вечірку? Чи, на вашу думку, ви змушені це зробити, бо стаєте старшими? Виявіть свої справжні наміри перед прийняттям цього фундаментального рішення.

14. Потрібно навчитись боротися чесно.

З майбутнім чоловіком чи майбутньою дружиною невідворотно траплятимуться суперечки. Перед тим, як сказати щось після одруження, про що жалкуватимете, спочатку варто навчитись боротися чесно.

15. Необхідно навчитись любити людей такими, якими вони є.

Не варто очікувати, що люди зміняться для вас. Одружуючись, ви приймаєте ЯК сильні, ТАК і слабкі сторони свого партнера.

16. Не гріх навчитись робити все самостійно.

Як можна плекати шлюб, не вміючи самому попіклуватись про себе? Для початку навчіться готувати чи станьте майстром на всі руки у хатніх справах.

17. Корисно зустрічатись з друзями майбутнього чоловіка/дружини.

Можливо, ви отримаєте певні сигнали, що натякатимуть на те, чому вам не хочеться одружуватись з цією особою, або, навпаки, що підтверджуватимуть вдалий вибір.

18. Прийнято знайомитись з родиною майбутнього чоловіка/дружини.

Ви не просто одружуєтесь чи виходите заміж, а входите у сім’ю. Варто заздалегідь дізнатись, чи вам під силу впоратись з сімейними драмами ваших нових родичів.

19. Варто пізнавати самого себе.

Все елементарно. Якщо ви не знаєте, ким є, та вам некомфортно у власній шкірі, як ви можете знати, з якого типу людиною хочете провести решту свого життя?

20. Слід навчитись щиро вибачатись.

Час від часу люди дають маху. Визнання цього демонструє партнерові вашу зрілість та бажання докласти потрібних зусиль для виправлення ситуації.

Сара Лі Кейн
Джерело світлини: Flickr