20 ознак, що ви успішні, навіть якщо не відчуваєте цього

Час від часу всі люди відчувають себе невдахами. Хоч це й звичайне відчуття, необхідно знайти спосіб побачити себе та власне життя під іншим кутом зору. Часом ми ігноруємо ці «маленькі речі». Лише те, що людина не є мільйонером, не живе у маєтку й не їздить у крутій машині, не означає, що її життя не склалось. Насправді може виявитись цілком протилежне.

Наступні 20 ознак свідчать про успішність життя:

1. Ваші стосунки не такі драматичні, як раніше.

Проблеми – це не зрілість. З роками людям варто ставати зрілішими. Можливо, ваші стосунки були наповнені самими негараздами у минулому, але ви це пройшли, а значить – ви є успішною людиною.

2. Ви більше не боїтесь просити про допомогу та підтримку.

Прохання допомоги не дорівнює слабкості. Фактично це, навпаки, сила. Жодна людина не досягала успіху сама. Реалізація цілей – це командна робота. Прохання про допомогу є ознакою того, що людина виросла як особистість.

3. Ви підняли планку.

Ви більше не терпите поганої поведінки – ані від інших, ані навіть від самого себе. Ви закликаєте людей до відповідальності за їхні дії. Ви більше не проводите час з «енергетичними вампірами».

4. Ви відпускаєте те, що не дає вам хорошого самопочуття.

Ні, це не є самозакоханістю, хоч такою здається. Любов до себе є успіхом. Потрібно достатньо любити себе, аби сказати «ні» будь-чому, що не приносить щастя, не слугує меті або руйнує ваше життя.

5. У вас бувають часи, коли ви поважаєте того, кого бачите в дзеркалі.

В ідеалі потрібно весь час любити того, кого бачите в дзеркалі. Але навіть коли цього не відбувається, це вже успіх, якщо любите більше, ніж раніше. Любіть себе. Ви дивовижні.

6. Ви зрозуміли, що відступи та невдачі є складовими особистісного зростання.

Не всі здатні бути успішними 100% часу, це просто нереально. Життя – це як перемоги, так і втрати. Тому слід розглядати свої відступи як засіб для досягнення чогось кращого. В реальності відступів не існує, вони є всього лиш частиною однієї дивовижної подорожі.

Можливо, вам також буде цікаво прочитати: «20 поширених звичок, які успішні люди свідомо відкидають»

7. У вас є люди, що зроблять для вас все.

Якщо ви знайшли людей, що «прикриватимуть вас з тилу», та виявили тих, що лише прикидаються такими, – ви є успішними. Це болюче усвідомлення, але, навчившись розпізнавати ознаки зради, можна оминати небажаних контактів.

8. Ви не надто скаржитесь.

Це тому, що ви знаєте, що насправді скаржитись нема на що. Якщо ви пережили щось надзвичайно жахливе у житті та понесли величезні втрати, більшість з того, з чим люди стикаються щодня, – це просто звичайні будні. Успішним людям це відомо і вони живуть у світі подяки.

9. Ви здатні радіти успіхам інших людей.

Успіхи інших людей не означають невдале життя для вас. Аплодуйте тим, хто досягає вершин. Чим більше позитивної енергії ви даєте перемогам інших людей, тим більше у вас самих її залишиться.

10. Ви маєте захоплення та втілюєте їх.

Ви не застоюєтесь на місці, бо знаєте, що можете зробити чудовий внесок у навколишній світ. Ви маєте унікальні таланти та обдарування. І ви не лише знаєте це, а й займаєтесь цим.

11. Вам є чого чекати з нетерпінням.

Якщо ви не очікуєте з радістю чогось захоплюючого у своєму житті, ви повільно вмираєте зсередини. Успішні люди створюють цілі, яким слідують пристрасно. Успішні люди дозволяють цьому захвату рухати їхнім життям.

12. Ваші цілі реалізуються.

Хоча й «невдачі» є складовою життя, необхідно достатньо довго ними займатись, аби довести до результату. Це приносить певний смак перемоги, що підживлює.

13. Ви співпереживаєте.

Людина, що не співпереживає, є мертвою всередині. Співпереживання дорівнює поширенню любові та позитивної енергії в світ. Успішні люди знають це, а тому люблять інших, як власну родину.

14. Ви любите глибоко та відкриваєте себе до любові інших.

Любов є ризикованою, а часом і лякає. Як правило, всі люди прагнуть першого, але вона також глибинно пов’язана з тим, чого бояться найбільше, – бути відкинутими. Якщо ви достатньо відкриваєте своє серце, аби любити та аби вас любили, ви є успішною людиною.

15. Ви відмовляєтесь бути жертвою.

Ви знаєте, що життя не завжди “трапляється” з вами. Часто ви є співтворцем своїх життєвих переживань та вражень. Успішним людям це відомо, і вони відмовляються піддаватись життєвим відчуттям та переживанням. Такі люди завжди піднімаються та перемагають.

16. Вам все одно, що думають інші.

Ви знаєте, що не можете задовольнити всіх. Ви знаєте, що стандарти, за якими суспільство судить про людей, є багато в чому нереалістичними. Отже будьте чесними з собою та любіть самого себе, яким ви є.

17. Ви завжди дивитесь з яскравого боку.

Життя може бути повне розчарувань, якщо обираєте розглядати їх саме так. З іншої ж сторони, це можливості навчання. Жодні негативні враження не минають дарма, якщо на них вчитись.

18. Ви приймаєте те, чого не можете змінити.

Погодьмося – є чимало речей, які неможливо змінити. Можна змінити лише своє сприйняття їх. Якщо ви спроможні змінити своє негативне сприйняття на позитивне – ви успішна людина.

19. Ви змінюєте те, що можливо.

Знову погодьмося – в житті багато речей можливо змінити. Успішні люди не сидять склавши руки та не миряться з негативними речами, які насправді можна змінити. Такі люди встають і виправляють їх!!

20. Ви є щасливим.

Для мене це кінцеве визначення успіху. Немає значення, яким є залишок на вашому банківському рахунку, розмір вашого будинку чи кількість ваших чудових відпусток. Якщо ви щасливі, ви маєте успіх в житті.

Читайте більше про найщасливіших людей в світі: «10 справ, які бутанці роблять інакше, через що стають найщасливішими»

Навіть якщо ви не помічаєте себе в описі багатьох із цих 20 речей, не турбуйтесь, все в порядку. Варто вже бути щасливим, якщо впізнаєте себе хоча б у декількох. Решта прийде з часом. Вам просто потрібно продовжувати рухатись вперед та вгору.

Керол Морган
Джерело світлини: Flickr