15 справ, які щасливі пари роблять інакше

Не всі подружні пари створюються однаково. Якщо бажаєте додати веселої гостроти своїм стосункам, варто розглянути наступні 15 справ, які щасливі пари роблять по-іншому.

1. Вони турбуються про день один одного

Люди настільки занурюються у власні справи, що забувають про життя своїх партнерів. Перед тим, як почати тираду про те, яким придурком є ваш шеф, слід обійняти чи поцілувати партнера й запитати: «Як пройшов твій день?»

2. Вони довіряють один одному та уникають ревнощів

В наших школах та на робочих місцях немає розподілу за статевою ознакою, тому не дивно, що у партнера може з’явитись друг протилежної статі? Варто згадати вивірене прислів’я не впіймавши, не кажи «злодій». Якщо ви безпідставно звинувачуєте свого партнера в обмані, звідки в нього з’явиться бажання бути вірним, коли він відчуває з вашого боку недовіру у будь-яких питаннях?

3. Вони знаходять спільну позицію

Первісна іскра любові – це чудово, але не варто забувати, що вона може виявитись швидкоплинною. Задля збереження цікавості стосунків варто знайти спільні хобі та інтереси. Якщо ж у вас небагато спільного, дослідіть щось нове для вас обох.

4. Вони знаходять компроміс

Неможливо мати все, що хочеться. Якщо бойфренд повів вас на романтичне кіно, яким не надто захоплювався, зробіть йому приємне взамін, склавши компанію під час перегляду футболу.

5. Вони слухають

Ви справді слухаєте свого партнера чи просто чекаєте на свою чергу висловитись? Дайте йому закінчити свої думки та, щоб упевнись, що ви їх зрозуміли, перефразуйте їх на зразок: «Якщо я правильно тебе почув/почула, тобі хочеться ___. Так?»

6. Вони здатні впоратись із конфронтацією

В бійках немає нічого хорошого, але немає сенсу відтерміновувати невідворотне. Відкладання конфронтації всього лиш подовжить тривалість (та неприємність) суперечки. Якщо ви зробили щось неправильно, краще якомога швидше вжити антикризових заходів, тож варто терміново визнати свою провину та надати пояснення.

7. Вони допомагають особистісному зростанню один одного

Що є одним з найболючіших в світі? Коли ваша кохана людина не цікавиться вашими особистими надіями та мріями. Якщо ваш партнер досліджує цікаву можливість отримання роботи, підтримайте його. Якщо партнер інтенсивно тренується для підтримання форми, підбадьорюйте його. Переживайте досягнення свого партнера як свої власні.

8. Вони не виплескують лють один на одного

Ми всі є люди, і всі припускаємось помилок. Багато хто може казати болючі речі через поганий день на роботі, кляту хворобу чи особистий стрес. Як казала Мерилін Монро, «… якщо ти не можеш впоратись зі мною, коли я в найгіршому стані, то ти явно не заслуговуєш на мене у найкращому.»

9. Вони висловлюють любов

«Кохаю тебе» – це потужний вираз, що повинен вимовлятись щодня. Від цих слів ваш партнер посміхатиметься, незалежно від того, як довго ви разом.

10. Вони говорять один одному компліменти

Коли ви востаннє казали своїй дружині, як сексуально вона виглядає в цій червоній сукні? Чи казали ви чоловікові, що він справді крутий у прикольному костюмі, який одягав останнього разу? Без такого випадкового компліменту швидко настає відчуття непривабливості та недооцінювання.

11. Вони фліртують

Флірт не є притаманний суворо для старшокласників або ранніх етапів ваших стосунків, натомість може здійснюватись регулярно. Коли у вас з’являться діти, секс може й не відбуватись регулярно, але пам’ятайте: все буває кращим, коли на це доводиться чекати. Можна відправити партнерові SMS з описом того, що плануєте для нього зробити на вихідних, або просто вигукнути, як кльово він сьогодні виглядає.

12. Вони мають «приховані» жарти

У стосунках слід мати щось, що ніхто інший не «второпає». Наприклад, солодка кличка домашньої тваринки, що всім здається примітивною, смішний жарт, що ніхто інший не вважає смішним, незручна історія про невдале побачення на початку ваших стосунків. Все на ваш вибір.

13. Вони знаходять час для один одного

Якими б зайнятими ви не були, не варто забувати про пріоритет сімейних стосунків. Як рослина загине без води, так і ваші стосунки деградуватимуть, якщо не проводитимете час разом.

14. Вони цінують час, проведений окремо один від одного

Можливо, це звучить дивно, оскільки я щойно написав про необхідність виділяти час для проведення разом, але хорошого теж буває забагато. Ваше щастя ніколи не повинне залежати від партнера. Час, проведений окремо від нього, дозволить вам дослідити свої індивідуальні пристрасті та захоплення. Дівоча чи хлоп’яча вечірка забезпечать необхідну перерву від домашнього життя. Найкращий спосіб набриднути один одному – невідривно бути разом. Варто забезпечити певну незалежність, і це лише посилить ваші стосунки.

15. Вони роблять нові справи разом

Людина здатна виконувати одну й ту саму справу, поки їй не набридне. Якщо ходити постійно на однакові побачення, вийдуть нудні та невеселі стосунки. Підіть до іншого ресторану, де новизна вишуканої кухні потішить ваш смак. Варто уникати спокуси приїжджати щороку у те саме місто чи на той самий пляж у відпустку. Світ є надзвичайно великий, в ньому безліч місць, куди можна піти, та справ, якими можна зайнятись. Життя має бути цікавою пригодою, а не добре поставленою рутиною.

Деніел Воллен
Джерело світлини: Flickr