10 ранкових звичок щасливих людей

Ви «жайвір» чи «сова»? Згідно дослідження «жайворонки» зазвичай є щасливішими, ніж «сови». Серед «сов» спостерігається тенденція перетворення на «жайворонків» з віком. Незалежно від того, ким ви є, спостерігати ранкові звички щасливих людей – це чарівно, бо вони надихають. Звичайно, можна й відкинути те, що вам зовсім не підходить.

Кожен проводить ранки відповідно до свого характеру. Ранок Уїнстона Черчіля проходив зазвичай досить ліниво, і, тим не менше, цей політик все одно зміг привести союзників до перемоги. Черчіль прокидався приблизно 7:30, але лишався та приймав сніданок у ліжку, читаючи газети та диктуючи до 11 години.

Анна Вінтур (редактор Vogue) проводить ранок зовсім по-іншому: грає в теніс протягом години перед 6:45.

Ось 10 ранкових звичок щасливих та успішних людей. Виберіть, які з них вам найбільше подобаються та пасують до вашого стилю життя.

1. Прокидатися з вдячністю

Прокидаючись, такі люди завжди вдячні за те, що живуть, за дар життя та радість нового дня. Коли ж справи кепські, варто скласти перелік всіх позитивних моментів у голові.

Дослідження прямо підтверджують низьку ймовірність страждань від самотності, нервозності, депресії чи заздрості серед людей, котрі регулярно висловлюють подяку.

2. Ніколи не економити на сніданку

Щасливі та успішні люди знають, що сніданок – найважливіша трапеза дня, яка забезпечує всі основні поживні речовини, мінерали та енергію, що знадобляться протягом дня. Планування сніданку ввечері напередодні – також хороша ідея. Можна заздалегідь підготуватись до нього, аби заощадити час на випадок завантаженого графіку зранку.

3. Ніколи не забувати про духовний зв’язок

«Ранковий вітер розповсюджує свій запах свіжості. Ми повинні вдихнути його, цей вітер, що дає нам життя. Дихайте, поки він не видохся.» – суфій, поет 13-го століття.

Прокидаючись, щасливі люди присвячують певний час самоспогляданню, молитві, медитації, йозі чи приношенням Будді. Все це є цінні шляхи зв’язку з навколишньою реальністю та насолоди дорогоцінними моментами перед тим, як увімкнути автопілот.

4. Тренуватися перед початком роботи

«Я їжджу на роботу велосипедом, бо це забезпечує час без стресів. Найкращі ідеї приходять до мене під час їзди на велосипеді.» – Таня Берк, президент «Trek Travel».

Деякі люди віддають перевагу вигулюванню собаки рано вранці або їзді на роботу на велосипеді, якщо це можливо. Інші, такі як Президент Обама, починають щоденне фізичне тренування о 6:45 ранку. Одне дослідження показало, наскільки може бути корисним фізичне тренування перед сніданком, хоча воно не всім підійде.

5. Планувати свої добрі вчинки

«Ранкове запитання: що хорошого мені сьогодні зробити?» – Бенджамін Франклін.

Таке запитання повинне з’являтись, оскільки немає нічого дивного в тому, що, допомагаючи іншим, щасливі люди стають ще щасливішими, а не збільшують свій тягар. Дослідження, опубліковані в Journal of Happiness Studies, чітко це ілюструють. Інші дослідження показують, що такі щасливіші та добріші люди житвуть набагато довше.

«Гроші не роблять людей щасливішими. Щасливими роблять людей тільки люди.» – Стів Вінн.

6. Не роздумувати про минуле

У щасливих людей є одна спільна риса: вони рідко жалкують за минулим. Такі люди розуміють, що жити потрібно зараз і головна подія – сьогодення. Вони ніколи не дають минулому чи вчорашнім невдачам вкрасти свій сьогоднішній день.

7. Введенння щастя у звичку

Чи відомо вам, що приблизно 40% ваших щоденних справ – чистої води звичка або рутина? Половину свого часу ви є на автопілоті. Щасливі люди вводять вдячність, радість та самоспоглядання у звичку, і це завжди слугує їм на благо, особливо зранку.

8. Відкидати все, що відволікає зранку

Щасливі люди знають, що їм не хочеться, аби завдяки таким речам до них завчасно не прорвалися новини, листи та SMS. Вони зашкодять спокою раннього ранку, необхідного для висловлення подяки та самоспоглядання водночас. Саме це є важливим: такі повідомлення можуть ще довго почекати. Це також допомагає таким людям набагато спокійніше ставитись до строків, нарад та задач.

9. Ставити щоденні цілі

Щасливі люди знають, що, починаючи роботу, їм слід спочатку братись за найважче. Це все стосується переліку задач, але такі люди завжди мають чітко поставлені цілі та класифікують справи за пріоритетністю, що й збільшує почуття щастя.

Річард Девідсон, нейробіолог Вісконсінського університету, дослідив всі ці явища та з’ясував, що наочне спостереження досягнення важкої задачі або цілі збільшує почуття щастя та подавляє негативні емоції.

10. «Підписка» на щастя

Коли зустрічаєш щасливих людей, складається враження, ніби вони оформили своєрідну «підписку» на щастя. Вони не чекають тут і там та не мають туманних надій, що випадкові щасливі події постукають до них у двері. Такі люди випромінюють щастя та поширюють його навколо. Тому вони завжди виділяються в натовпі!

«Щасливі люди є невдахами, бо вони у настільки гарних стосунках самі з собою, що їм начхати на все.» – Агата Крісті.

 

Роберт Лок
Джерело світлини:Flickr