Людські права людиноподібним мавпам!

Відповідно до затвердженої іспанським парламентом резолюції, людиноподібні мавпи отримали право на життя, свободу та позбавлення від тортур. Унікальний закон забезпечує людські права шимпанзе, горилам, орангутангам та бонобо.

Комітет із захисту навколишнього середовища іспанського парламенту затвердив резолюцію приєднання до проекту Great Apes Project, який пропагує надання людських прав людиноподібним мавпам.

Проект, заснований філософами Петером Зінгером та Паола Каваліері, аргументується генетичною подібністю людиноподібних мавп та людей, а також наявністю схожих емоцій, таких як кохання, страх, тривога та заздрість.

Окрім заборони проведення експериментів над людиноподібними мавпами, закон також забороняє використовування їх у цирку, для зйомок у рекламних роликах та художніх фільмах. Стосовно людиноподібних мавп, які мешкають у іспанських зоопарках, уряд планує залишити їх там, значно покращивши умови їхнього проживання.

Закони, що забороняють експерименти над людиноподібними мавпами вже існують у Великобританії та Новій Зеландії, але Іспанія стала першою країною, що гарантує майже весь список людських прав нашим симпатичним родичам.