Відео перших 24-х годин життя ембріону

Такого ще не було. На цьому відео Ви побачите перші 24 години життя ембріону на клітинному рівні.

За допомогою нового мікроскопу, що сканує організм із різних боків, вчені зуміли відзняти складну клітинну організацію ембріону риби в процесі її росту від однієї клітини до 20 тисяч.

«Це те саме, що стежити за всіма жителями невеликого містечка протягом дня за допомогою супутникового телескопу», – сказав Філіп Келлер із Європейської Лабораторії Молекулярної Біології в Німеччині.

До цього вчені зуміли зробити подібне лише з двома першими годинами життя та декількома сотнями клітин безхребетного хробака. І отримали за це Нобелівську премію. Те, що Ви бачите на цьому відео вважалось просто неможливим.

Трьохвимірні знімки ембріону робились із інтервалом в 10 хвилин і після монтування ми можемо побачити поділ клітин та їх рух в процесі формування спеціалізованих тканин. Результати нового дослідження опублікували сьогодні в журналі Science.

«Цифровий ембріон – це як Google Earth для ембріоного розвитку. Він показує все, що відбувається протягом перших 24-х годин на клітинному та навіть субклітинному рівнях».

Нову технологію можна застосовувати і для інших тварин, що допоможе краще зрозуміти еволюцію на клітинному рівні.

Лише ця перша спроба показала, що вчені помилялись щодо перших стадій формування серця в ембріоні.

Відео:  Європейська Лабораторія Молекулярної Біології