7 секретів мільйонерів

По-перше, зрозумійте, що ви хочете стати не просто мільйонером, а – мультимільйонером.

Не варто думати, що мільйон доларів стане запорукою вашої фінансової стабільності. Цього не буде. Враховуючи нестабільність економіки, влади і фінансових ринків по всьому світу, більше недопустимо думати, що мільйон доларів гарантує фінансову безпеку вам і вашій родині. Справді, минулорічне опитування компанії Fidelity Investments серед мільйонерів виявило, що 42 відсотки з них не відчувають себе багатими для цього їм потрібно ще 7,5 млн. доларів інвестиційних активів.

В цій статті йтиметься не про те, як накопичувати багатство впродовж цілого життя, заощаджуючи на всьому і складаючи копійку до копійки. Мова піде про створення багатомільйонного капіталу і отримання насолоди в цьому процесі. Для початку, розглянемо сім секретів мультимільйонерів.

Вирішіть стати мультимільйонером.

Перш за все треба захотіти стати мільйонером. Бути готовим почати з нуля – без грошей, лише з ідеями і важко працюючи для створення власного капіталу. Перший крок – прийняти рішення і поставити перед собою ціль. Кожен день пишіть собі одну і ту ж фразу: «Я вартий більше 100 млн. доларів!».

Позбудьтесь мислення бідняків.

На планеті Земля не бракує грошей, лише бракує людей, які правильно думають про гроші. Щоб стати мільйонером з нуля, потрібно покінчити з мисленням бідняків: «Доїдай все, що покладено на тарілку, бо в світі є люди, що голодують», «Не витрачай нічого даремно», «Гроші не ростуть на деревах». Справжнє багатство і достаток від такого мислення не прибувають.

Вважайте це своїм обов’язком.

Мультимільйонери, що створили себе самі, мотивовані не тільки грошима, а й потребою в ринку, який оцінить їх внески. Я завжди хотів досягти багатства, проте більшою мірою керувався потребою розкрити власний потенціал. Мультимільйонери не знижують планку своїх цілей коли ситуація стає важкою. Скоріше, вони піднімають вимоги до себе, оскільки бачать шляхи впливу на власну сім’ю, компанію, спільноту і благодійні організації.<

Оточіть себе мультимільйонерами.

Вивчайте біографії багатих людей. Вони – ваші наставники та вчителі, що даватимуть натхнення. Ви не дізнаєтесь, як робити гроші від того, хто не володіє багатством. Лише люди без грошей говорять: «Гроші не зроблять вас щасливими. Лише бідні кажуть: «усі багаті люди жадібні». Багаті так не говорять. Треба знати, що люди роблять задля створення капіталу, і наслідувати їхній приклад: що вони читають? Куди інвестують? Що рухає ними? Як їм вдається не втрачати мотивації і захоплення?

Працюйте, як мільйонер.

Багаті люди по-іншому ставляться до часу. Вони купують його, тоді як бідні люди його продають. Багаті знають, що час є більшою цінністю, ніж самі гроші, тому наймають людей для виконання справ, на яких вони самі не дуже добре розуміються, або які не є продуктивним використанням часу, наприклад, ведення домашнього господарства. Але не обманюйте себе, що хто досяг висот, той не працює. Фінансово успішні люди витрачають час у гонитві за успіхом і працюють доти, доки відчувають перемогу, а не просто результат праці.

Переведіть акцент з витрачання на інвестування.

Багаті не витрачають гроші; вони інвестують. Вони знають, що податкове законодавство США надає перевагу інвестиціям, а не витратам. Ви купуєте будинок – і не може списати його з рахунку. Багаті, на відміну від вас, купують весь багатоквартирний будинок, який сам є джерелом грошового потоку, оцінюють його і щороку пропонують списувати по квартирі. Ви купуєте автомобіль для комфорту і стилю. Багаті купують автомобілі для компанії, і такі витрати списуються, оскільки автомобілі використовуються для отримання доходу.

Створіть кілька джерел доходу.

Дійсно багаті люди не залежать від одного джерела доходів, а створюють натомість декілька. Коли я почав інвестувати гроші в багатоквартирну нерухомість, мій перший бізнес протягом багатьох років давав семизначний дохід. Після того, як мій бізнес у сфері нерухомості та консалтингу активно запрацював, я пішов у третьому напрямку, зайнявшись розробкою програмного забезпечення для поліпшення якості обслуговування клієнтів компаніями роздрібної торгівлі.
Насамкінець, ви будете здивовані, дізнавшись, що багаті люди хочуть, щоб і ви стали багатими. Для них залишається загадкою, чому інші не розбагатіли. Вони не відчувають себе особливими і знають: багатство доступне кожному, хто зосереджений на ньому і наполегливо працює. Багаті люди хочуть, щоб інші також були багатими, з двох причин: по-перше, щоб могли купувати їх товари і послуги, а по-друге, щоб їх оточували інші багаті люди.

Грант Кардон
Міжнародний експерт із продажів
Джерело світлини: Flickr