10 чудових рис щасливих людей

Всім хочеться бути щасливими, але скільки людей насправді можуть визнати себе такими? Нещодавнє дослідження показує, що лише один з трьох американців насправді є щасливим. В переліку 20 найщасливіших країн світу США посідає всього лиш 17-те місце. Це просто смішно, якщо подумати про всі свободи та матеріальні переваги, якими користуються американці – менш багаті країни ніколи їх не знатимуть. Навіть якщо люди є нещасливими, вони, ймовірно, знають когось, хто є щасливим. Подумайте, як та за що їх обожнюють. Варто поспостерігати за такими людьми деякий час і, можливо, вдасться знайти на диво багато простору для розвитку та зростання у власних звичках. Ось чим зокрема характеризуються щасливі люди:

Доброзичливість

Це може здаватися занадто узагальненим поняттям, але щасливі люди зазвичай доброзичливі: поважні, теплі у стосунках, виважені та готові допомогти. Вони не заздрять, не витрачають дарма час на чутки та скарги. У таких людей наче безкінечне терпіння і вони здатні вільно присвятити себе комусь чи чомусь. Такі риси можуть триматися лише на глибокому почутті задоволеності. Доброзичливі люди створюють суспільний клімат, в якому всі почуваються невимушено.

Чесність

Справжнє щастя не може співіснувати з неправдою. Люди, що брешуть самі собі, найімовірніше збрешуть іншим та борються з нездоровими стосунками. Чесність починається з осмисленого відчуття самого себе. Щасливі люди знають, ким вони є, та не бояться це показувати. Вони завжди є самим собою та за жодних обставин не відчувають потреби носити маски чи прикидатися тими, ким вони не є. Життя стає набагато простішим, якщо дозволити людині бути собою. Позбавляючись брехні, щасливі люди дають натхненний приклад, що спонукає їхнє оточення розквітати.

Товариськість

Щасливі люди не надто переймаються бажанням панувати, і, тим не менше, вони найчастіше стоять вище свого оточення. Для щасливого перемога не має сенсу, якщо славою ні з ким поділитись. Тому для переможців стало звичаєм виголошувати подяку всім, хто допоміг їм на шляху до перемоги, адже ніхто не доходить до перемоги самотужки, тому відносити всі заслуги на свій рахунок – це просто жалюгідно. Ідея перемоги чи панування означає штовхання донизу всіх людей, що трапляються на дорозі нагору. Люди, що визнають зусилля інших та вільно діляться радістю від успіху, як правило, живуть набагато щасливіше.

Красиві усмішки

Існує величезна різниця між посмішкою на камеру та щасливою посмішкою. Щаслива людина посміхається всім своїм тілом, а часом випромінюють радість в радіусі фута навколо себе. Справжню посмішку не підробиш. Яскраво сяючи у відповідь на всі радості життя, людина не може не привабити шанувальників.

Врівноваженість

Щасливі люди відкриті до малих радостей життя. Таким чином вони дістаються джерел радості, які більшість людей обходять стороною. В той самий час, щасливі люди не грузнуть у дрібницях, через які більшість не вилізає з багна. Щасливі знають чим варто насолоджуватись, а чим – нехтувати. Вони мають раціональне почуття міри, що забезпечує їм емоційну стабільність. В результаті позитивний погляд на речі може перетворити будь-який негаразд на можливість розвитку.

Оточення з щасливих людей

Незалежно від того, чи вони активно шукають інших людей з подібними звичками, чи мають здатність будь-де позитивно заряджати всіх навколо, щасливі люди нечасто опиняються самотніми. Веселість є заразною. Групи людей мають звичку спостерігати одна за одною й надалі імітувати найпривабливіші типи поведінки зі свого оточення. Якщо достатня кількість людей погоджується ставитись до інших так, як їм хотілося б, щоб ставились до них, результат буде буквально заразним та непереборним для сторонніх.

Спонтанність

Належне усвідомлення цінності кожної миті життя – важлива складова щастя. Якщо так просто жити «тут і зараз», чому так багато людей зайняті думками про інші місця, майбутнє та минуле? Щасливі задоволені тим, ким вони є. Вони задоволені та свідомі у будь-який момент свого життя. Це дозволяє їм бачити можливості для веселощів та пригод, які інші можуть не помітити. Частково саме через це щасливі люди є душею компанії.

Вміння вислухати

Спілкування – це не просто вигукнути кілька наказів та роздумувати, чому ніхто їх не слухає. Гармонія не може існувати в пустці. Хіба можна уявити, щоб хтось зміг співати у квартеті, не вміючи чути інших співаків? Для створення резонансу необхідно слухати, що відбувається навколо, аби знайти належне місце для власних вібрацій. Щасливі люди завжди шукають нові погляди для передачі своїх власних думок. Почуття інших мають глибоке значення для них, оскільки їм відомо, що для більшого блага лише своїх бажань замало. Щасливі люди присвячують власне життя постійному пізнанню, усвідомлюючи: єдиний спосіб це зробити – сидіти тихо та слухати.

Очікування меншого

Очевидно, що очікуючи меншого, можна задовольнятись меншим. Ця установка забезпечує стійкіший та нематеріалістичний підхід до життя. Ті, хто зосереджуються на тому, що їм повинні зробити інші, часто є більше розчаровані, ніж задоволені. Справжнє щастя йде зсередини, не з вчинків чи предметів, що походять ззовні. Щасливі люди це знають і очікують більше від самих себе, ніж від зовнішніх джерел. Щасливі люди більше схильні приймати, ніж вимагати, бо прийняття є набагато здоровішим, ніж постійні незадоволені вимоги.

Вміння не судити

Нікому не подобається бути судимим, бо більшість суджень людей один про одного є неправильними та хибними. Через власний досвід щасливі люди розуміють, що життя – це процес постійного пізнання і нас певною мірою змінює все, через що ми проходимо. Знаючи це, немає сенсу тримати в собі незадоволення. Щасливі люди приймають той факт, що всі борються з різними слабкими сторонами і кожен має шанс відшукати рішення у потрібний час. Завдяки цьому щасливі люди стають кращими та терплячішими приятелями, ніж ті, що завжди засуджують інших за слабкості.

Дорога до щастя не є простою. Вона вимагає смиренної чесності, що сама по собі не приходить до кожного. Щасливі люди користуються популярністю та успіхом із конкретної причини. Щасливі люди не хочуть бути заздрісними. Вони хочуть поділитися своєю радістю з іншими, відкривши своє оточення до уроків, які надає середовище. Щасливі люди бажають вчитись в інших, водночас надихаючи їх своїм прикладом. Саме тому всі люблять щасливих і, ймовірно, без них світ перестав би обертатись. Обійміть сьогодні ж щасливих, що живуть поруч із вами. Нехай вони ведуть вас за руку до кращого життя.

Карла Дженнінгз
Джерело світлини: Flickr