Кількість розвинених цивілізацій лише в нашій галактиці складає 31, 573 одиниці

В крайньому разі, так вважає Дункан Форган з Інституту Астрономії при Единбурзькому університеті.

Як відомо, славнозвісне рівняння Дрейка підраховує кількість розвинених цивілізацій в даний момент у будь-якій галактиці Всесвіту. За умови, звичайно, існування таких відомостей про галактику, як кількість в ній зірок, планет та деяких інших.

Тому не дивно, що результати завжди сильно варіюються через наші недостатні знання навіть про власну галактику, не кажучи вже про інші.

Не дивлячись на це, Форган вирішив вдосконалити методику підрахунків. Його ідея полягає в повторній симуляції розвитку подій в галактиці типу Чумацький Шлях, використовуючи рівняння Дрейка.

Такий підхід дозволяє підрахувати середню кількість розвинених цивілізацій в нашій галактиці.

Окрім цього, Форгану також вдалось порівняти результати різних моделей виникнення цивілізацій.

Вчений, певно що, отримав чимало задоволення, порівнюючи три найпопулярніші моделі:

1. панспермію: якщо життя виникає на одній із планет, воно може розповсюдитись і на інші планети системи.

2. гіпотезу унікальності життя: планети, подібні до Землі трапляються дуже рідко, але вони надзвичайно придатні до життя.

3. гіпотезу «черепахи та зайця»: прості форми життя – досить поширене явище, але перехід до цивілізацій відбувається лише в поодиноких випадках.

І ось результати:

1. панспермія прогнозує 37, 964 розвинених цивілізацій в нашій галактиці.

2. гіпотеза унікальності життя – 361.

3. гіпотеза «черепахи та зайця» – 31, 573.

Але нехай така точність цифр не вводить Вас в оману щодо їх практичності. Це лише припущення, що базуються на неточних параметрах. І хто знає, коли ми матимемо підтвердженні дані, оскільки наразі, ми навіть власної Сонячної системи до кінця не знаємо, що вже говорити про Чумацький Шлях, а тим більше інші галактики.